"xx odpiramo vrata in delimo znanje xx"

Fotografija iz filma Kurbazaspermo (2016 ) Anne Linder

xx Teden odprtih vrat/vabilo  xx S(v)odobnost/delavnice za pedagoge_inje  xx Sodelujemo/Kulturni bazar  xx Mednarodno srečanje/Performing Gender  xx Odpiramo feministično knjižnico/poziv  xx Musica Femina/opomnik   


Teden odprtih vrat na Mestu žensk
xx vabilo

Zgodovina, sedanjost in prihodnost mesta je tudi zgodovina, sedanjost in prihodnost Mesta žensk. Letos med 15. in 19. aprilom ponovno na široko odpiramo svoja vrata in medse vabimo študente_ke Univerze v Ljubljani. Ponujamo osem tematskih sklopov, ki se nanašajo na delo Mesta žensk.
Vabljene_i!

Mozaik sodobne umetnosti
xx delavnica
Fotografija: arhiv KUD Mreža
V okviru projekta S(v)odobnost 16. aprila prirejamo brezplačno delavnico o sodobni umetnosti. Namenjena je vsem osnovnošolskim (zadnja triada) in srednješolskim učiteljem_icam, zlasti tistim, ki želijo bolje spoznati sodobna umetniška dela in načine, na katere lahko obogatijo pouk. 

Mesto žensk na Kulturnem bazarju
xx sodelujemo
Fotografija z delavnice Uprizarjati spol - Ples razlik (2018): Nada Žgank 

V okviru letošnjega Kulturnega bazarja bomo 4. aprila sodelovale na predstavitvi vizualno-likovnih programov in delavnic Vizualne degustacije. Istega dne prirejamo tudi sodobnoplesno delavnico za pedagoge_inje osnovnih in srednjih šol Ples razlik, ki jo bosta vodili Nataša Živković in Tea Hvala.

Uprizarjati spol - Ples razlik
xx mednarodno srečanje
Fotografija s spletne strani projekta Uprizarjati spol

Z aprilskim srečanjem v Bassanu del Grapa se končuje dvoletni evropski projekt Uprizarjati spol - Ples razlik, ki je z novo generacijo ustvarjalk_cev raziskoval povezave med spoli, LGBTIQ identitetami in sodobnim plesom. Na srečanju bomo razmišljali, kako to znanje prenesti na širšo plesno skupnost.

                                                                     xx več o srečanju


Odpiramo feministično knjižnico
xx poziv za donacije knjig
Na Mestu žensk smo uspešno registrirale specialno knjižnico za področje sodobnih umetnosti in feminizma. Knjižnične enote, ki so se v naših arhivih zbrale v zadnjih desetletjih, so v sklepnem procesu klasifikacije in bodo dostopne prek sistema Cobiss. Vabimo vas, da nam donirate knjige in kataloge ter tako obogatite skupne resurse, ki bodo dostopni vsem.

Musica Femina
xx evropski projekt / opomnik za poziv

V ponedeljek, 15. aprila, se zaključuje poziv mladim glasbenicam (do 30 let) iz Slovenije, Avstrije in Nemčije za prijavo novih glasbenih del. Poziv poteka v okviru evropskega projekta Musica Femina, v katerem sodeluje tudi Mesto žensk.


Spremljajte tudi naše ostale projekte!